Blogg Bee Thalin

Här hittar du nyheter när det gäller företaget, nya produkter i webbshopen och nya bilder. Välkommen! Jag försöker att hålla min blogg så uppdaterad det går. Ibland är jag mer aktiv på bloggen och ibland hinner jag inte riktigt med. Det går upp och ner i vågor. Men titta in då och då så ska du se att det hänt något 😉

sökmotorkonsult Bee Thalin

Sidensvansar

Sidensvansar

Sidensvansarna har kommit tillbaka! De är en av våra svenska fåglar som jag gillar allra bäst att fota. Det blir fullt av aktivitet när de kommer, de kivas och bråkar vilket gör att det blir många roliga bilder. Nu är det så att min fågelbok “Beevingat” är slutsåld så jag behöver beställa nya så då passar det ju utmärkt att lägga in några av mina nya sidesvansbilder i boken.  Är det någon bild som du gillar extra mycket och som du vill se i min fågelbok? Klicka på bilderna för att se dem i rätt storlek.

Stjärtmesar

Mina älskade stjärtmesar

Stjärtmesen tillhör en av mina favoriter att fota. De är vita små dunbollar med en lång vacker stjärt, därav namnet. De kommer en eller två gånger per dag och stannar bara några minuter åt gången. Ibland kommer de inte alls så de gäller att passa på 😉

stjärtmes - Akrobatik i luften

Akrobatik i luften

 

TV-reporters på besök

Idag har jag haft tre reportrar på besök. De har filmat mig, fotat mig och intervjuat mig. Sååå kul! Vi började i studion där jag fick berätta lite om vem jag är och vad jag gör. Sedan följde intervjun och fotografering. Reportaget handlar om copyright, om bilder som stjäls på internet, om okunskapen om vad man får göra och inte får göra. Jag har ju fått min kattbild stulen av ett indiskt företag som nu säljer min bild som ryggsäck, t-shirt, kuddar, mobilfodral, m.m. så jag var det första offret de intervjuade. Det kommer att bli superkul och intressant att få se resultatet sen. Lilla Poppie fick vara med och skötte sig utmärkt! Hon gjorde succé 😉

 

 

Nu är de nya brickorna här!!

Nu är de nya brickorna klara och finns att köpa på webshopen www.beethalin.se/webshop Brickorna blev supersnygg och både vallmo och lunnefågel gör ju sig väldigt bra på bricka 😉

Motiven är hämtade från min grannes trädgård så det blev en del spring med kameran där för min del.

Nu är det ju dessutom snart dags att leta julklappar och vad vore väl passande om inte en bricka? 😉
Eller varför inte några fina smörgåsunderlägg när du vill duka fint?

Välkommen att besöka webshopen!
Bee

 

 

#vallmobricka #vallmo #lunnefågel #lunnefågelbricka #fågelbricka #träbricka #frukostbricka

Julklappstips - vallmobricka, bricka lunnefågel samt smörgåsunderlägg
Vallmobrickor och lunnefågel bricka samt smörgåsunderlägg

Vallmo – frossa i färg

Vallmo på en äng med blåklint

Vallmon, en av våra mest populäraste blommor. Det började med att min granne tappade ut frön i sin nysådda jord. Efter lite vattning och sol så poppade det upp massor av vallmon – till allas stora förtjusning! Vid sidan om hade hon planterat blåklint vilket ju blev en succé. Mycket snyggt tillsammans med vallmon. Det gick ju inte att låta bli att fota dem. Resultatet blev dessa vallmobilder. En del av dem kommer att bli kort och en del blir brickor och smörgåsunderlägg.

Dags för nya kort – vallmo

Dags för nya kort – vallmo

Tänkte skaffa två nya kort med blommotiv och väljer mellan dessa. Helst en vallmo och en lupin

Skulle bli väldigt glad att få råd från dig. Vilka två skulle du välja?? OBS! Klicka på dem för att se dem stort och i rätt format. Alla är fyrkantiga.

Om du gillar på facebook och skriver i kommenterarfältet vilka två du gillar (gärna även varför) så har du chans att vinna 5 valfria kort. Du har till och med söndag 20/8 på dig innan jag drar en vinnare.

Nu är tävlingen avgjort. Jag gjorde så att alla fick ett nummer och då bad jag syrran välja ett nummer mellan 1 och 38. Hon visste naturligtvis inte vem som fått vilket nummer. Hon valde siffran 18 som var Evabritt Lindahl. Grattis Eva!!

Tack alla som varit med!

Vallmo-fröjd

vallmoäng

Vallmofrossa

Rosa vallmon

Rådjuren har lämnat kvar några rosa vallmon så jag hann ta några bilder innan de blev uppätna. Rosa vallmon är även bin och humlornas favorit. Vallmon finns i många olika färger, röda, gula, vita, rosa och blått. De finaste är dock röda och rosa. Skira och vackra står de och svajar i vinden.

Två humlor landar på en rosa vallmo
Humla på väg att landa på en rosa vallmo
Rosa vallmo vajar i vinden
Blomfluga på rosa vallmoblad
Frökapsel av en rosa vallmo
Två rosa vallmon och en i bakgrunden
Lunnefåglar på fågelön Runde juni 2016

Lunnefåglar på fågelön Runde juni 2016

Jag och syrran åkte till Runde i hopp om att få en fantastisk resa. Vi bilade dit från Värmdö i Stockholms skärgård via Värmland till Lillehammer där vi sov en natt. Resan till Lillehammer tog 9,5 timmar så vi var ganska trötta när vi kom fram.  Dagen efter åkte vi tidigt vidare till Runde. En mycket vacker resa redan när vi kom in i Norge. Fantastisk natur. Den etappen tog nästan  8 timmar.  Vi hade bokat en lägenhet på Runde Miljösenter med utsikt över havet. Mycket fint. Det visade sig att de hade bokat en lägenhet för 5 personer då det inte fanns något annat. Jättefin lägenhet med stort kök/allrum, sovrum och mycket fint badrum.

Vi hade bokat 4 nätter och såg verkligen fram emot att få gå upp på berget på kvällen när vi kom fram. Tyvärr var vädret bedrövligt. Styv kuling, dimma och skitkallt! De höll i sig i fyra dagar! Första kvällen hade vi alldeles för mycket kläder på oss när vi gick upp för berget vilket betydde att när vi kom upp och satte oss ner i blåsten så var vi blöta. Inte kul att sitta flera timmar med blöta kläder i styv kuling! Vi vågade inte heller gå så nära kanten med risk för att blåsa ner. De resterande dagarna hade vi lite kläder på oss när vi gick upp och så bytte vi om till torra kläder sedan. Skönt.

Tyvärr kom det bara någon enstaka fågel upp på berget utan de höll sig nere vid vattnet i stort sett de första fyra dagarna. Vi blev otroligt besvikna! Hade trott att jag skulle komma hem till lägenheten full med bilder som jag kunde rensa men jag öppnade inte min dator på fyra dagar!

MEN, så kom femte dagen!! Solen tittade fram och det mojnade!! Vi tog då en båttur med med Johan Runde runt vilket var mycket trevligt.

Vi såg havsutter vid två tillfällen. Så kul! Har aldrig sett en utter in real life!

havsutter
Fota fåglarna från båten var väl ingen höjdare tycker jag. Hade alldeles för liten zoom, 200mm kommer man inte långt med.  Lunnarna och de andra fåglarna blev bara små prickar på vattenytan.

lunnefågela

 

Havsörn hade vi några stycken  men även här hade jag velat ha större objektiv.

havsörn

 

 

 

tordmule

Det blåste en del när vi kom runt fyren men jag är van vid sjön så det var inga problem.

När vi sedan kom tillbaka gick vi upp på berget och denna gång och denna gång kom äntligen fåglarna in!!!!! Från början fotade jag med automatisk skärpa men tycket inte att kameran (canon 5d mark III, 200 mm/2.8 ) hängde med, fick helt enkelt inte någon skärpa på de första 15 bilderna. Grymt besviken! Gick då över till manuell skärpa och då gick det bättre. Syrran hade en 7D mark II och hon körde automatiskt och det gick mycket bättre. Kanske var det skit bakom spakarna för min del, men som sagt, fungerade mycket bättre att köra manuell skärpa som jag var van vid. Är lite imponerad faktiskt att jag fick så pass bra skärpa på en del bilder.   Jag körde handhållet så på slutet var jag helt slut i armarna och i handlederna. Men, vad roligt vi hade!!

lunnefågel på ingång

 

lunnefågel landar i solen

 

lunnefåglar snackar skit

 

lunnefågel i luften

 

lunnefågel på tvären

 

lunnefågel sträcker sig

 

lunnefågel inför landning

 

lunnefågel porträtt

Här finns det lite fler bilder www.beethalin.se/puffins

Blogg - Bee Thalin